FAQ

Hier is een lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je meer informatie nodig? Neem dan contact op via het contactformulier.

Voor wie is het?

Het project Pak je Kans is voor iedereen tussen de 16 en 27 jaar die in de regio's wonen en/of studeren die vernoemd zijn op de hoofdpagina.

Hoe schrijf ik mij in?

Je kunt je inschrijven via de aanmeldbutton op de homepage wanneer de inschrijfperiode geopend is.

Wat heb ik nodig voor het project?

Het enige wat je nodig hebt is een idee voor een bedrijf, de tijd om echt aan de slag te gaan en een goede instelling!

Waaruit bestaat het project?

Het project begint met een driedaagse training om jou de handvatten te bieden om op weg te komen. Na deze training begin je met je bedrijf en kom je wekelijks bij een gastbedrijf terug om met de groep de voortgang te bespreken en workshops, lezingen en rondleidingen te krijgen van interessante ondernemers. Daarna volgt een nazorgtraject van drie maanden waarbij we je verder helpen met je bedrijf of het vinden van een baan in loondienst. Het project wordt afgesloten met een feestelijke afsluitingsbijeenkomst.

Wanneer is het project?

De startdata van het project verschillen per regio. Kijk op de regiopagina voor actuele informatie. 

Hoeveel geld verdien ik?

Hoeveel geld jij gaat verdienen hangt volledig af van jouw ideeën, inzet en kundigheid.

Zit ik aan mijn bedrijf vast?

Nee, jij bepaalt zelf of je na het project verder gaat met je bedrijf of niet. Als je verder gaat moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Blijkt ondernemen niets voor jou te zijn? Dan helpen wij je verder bij het vinden van een passende baan in loondienst.

Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Tijdens het project hoef jij je niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je zit dus nergens aan vast. Inschrijven bij de KvK is wel noodzakelijk wanneer jij kiest om na het project verder te gaan met jouw bedrijf.

Is deelname gratis?

Wij worden gesponsord door landelijke en regionale partners zoals gemeenten, bedrijven en stichtingen. Hierdoor kunnen wij het project gratis aanbieden.